فقط احمق ها نرم افزار کرک نمی کنند!

فعالسازی نسخه کامل و به اصطلاح ما کامپیوتری ها کرک نرم افزار به امری بدیهی و معمول در دنیای نرم افزار ایران تبدیل شده است. امروزه کمتر کسی است که از کامپیوتر و تلفن همراه هوشمند استفاده کند و نرم افزارهای قفل شکسته ای بر روی آن نصب نباشد.


نرم افزار قفل شکسته چیست؟

نرم افزاری است که برخی قابلیت های کامل آن به صورت پولی و غیر رایگان عرضه می شود. کاربر برای استفاده از تمامی امکانات آن ملزم به پرداخت حق اشتراک (خرید نسخه کامل نرم افزار) می باشد.

در حالیکه نرم افزارهای کاملاْ رایگان کم نیستند اما بسیاری از نرم افزارهای معروف در دنیای کامپیوتر که به کرات در ایران استفاده می شوند، به صورت غیرقانونی استفاده می شوند؛ مثل ویندوز، آفیس، نرم افزارها و بازی های اندرویدی و IOS.

چرا باید از نرم افزارهای قفل شکسته استفاده کرد؟

به دلیل ‌تحریم، امکان خرید این نرم افزارها به صورت قانونی وجود ندارد، همچنین با وجود قیمت بالای ارزهای خارجی در حال حاضر حتی در صورت امکان خرید؛ بسیاری عملاْ توانایی پرداخت هزینه های نرم افزارهای خارجی را ندارند.

در نتیجه بسیاری راه میانبر و غیراخلاقی شکستن قفل نرم افزارها را انتخاب می کنند و آن ها را از وبسایت های بی شمار دانلود نرم افزار ایرانی دانلود و استفاده می کنند.

کرک ویندوز و برنامه های گوگل پلی

سوال اینجاست؛ با وجود تحریم های نرم افزاری و شرایط بسیار سخت نرم افزاری (و دیگر تحریم ها) چگونه اخلاق را زیر پا نگذاشته و حداقل جز در موارد خاص از نرم افزارهای قفل شکسته استفاده نکنیم؟

بسیاری استفاده از این نرم افزارها را مجاز می دانند و استدلال های خودشان را هم دارند، اما اگر بخواهیم منصفانه و بدون غرض به مسئله نگاه کنیم؛ اینکه ما از یک نرم افزار خارجی مثلاْ شش هزار دلاری استفاده کنیم، و حتی فرضا با کمک آن درآمد کسب نکنیم، انسانی است؟

از هر دستی بدی از همون دست میگیری

به نظر بنده دلیل اینکه صنعت نرم افزار ایران در بخش نرم افزارهای کامپیوتری موفقیت چندانی کسب نکرد، همین بوده است. نه اینکه امروزه هر نوجوانی وقتی با استفاده از کامپیوتر به دنبال چیزی است، و آن را دارای هزینه می بیند، به دنبال کلک زدن و دریافت آن محصول یا خدمات به شکل رایگان با استفاده از راه های میانبر است؟

زمانیکه پک های نرم افزاری چندین هزار دلاری را به قیمت تنها چند هزار تومان تهیه می کند؛ آیا اصلاً می داند که نرم افزار غیر رایگان و پولی هم وجود دارد؟

پک های نرم افزار قفل شکسته

‌استفاده از محصولات الکترونیکی به شکل غیر مجاز به گسترش تقلب و کلک دامن زده است، برای این نوجوان در آینده به دست آوردن هر خواسته ای به صورت سریع و ضرب العجل و رایگان کاملاً جا افتاده است، در نتیجه احترام به حقوق دیگران برایش بی معنی است.

در این چند سطر فقط به چند مورد کوچک از معضلات چند بعدی این مشکل اشاره کردم؛ ما اگر به ذات خود بنگریم، اگر به پیشینه خود بنگریم، قطعاً با این هم نظریم که همه ما انسان ها یکی هستیم و اگر به هر شکلی بدون رضایت اون شخص از زحماتش استفاده کردیم، برای خود ما هم روزی اتفاق خواهد افتاد.

چطور بدون کرک نرم افزار زندگی کرد؟

فرقی نمی کند که یک عکاس ساده باشید و عکس هایتان را با فتوشاپ ادیت کنید و یا منشی که با ورد نامه ها را تایپ میکنید؛ اگر مثل بنده هم هر روز با نرم افزارهای زیادی سر و کله می زنید؛ این خبر خوش وجود دارد که می شود با اخلاق حرفه ای از سیستم های کامپیوتری و نرم افزارهایشان استفاده کرد.

چند سالی است که نرم افزار آزاد به وجود آمده و نرم افزارهای کاملاً رایگان و با کیفیت بالا کم نیستند؛ خوشبختانه برای هر نرم افزار کرک شده متداولی جایگزین هایی وجود دارد:

لینوکس به جای ویندوز؛ گوگل داکز و لیبرا آفیس و چندین انتخاب دیگر به جای ورد و نرم افزاهای آفیس، نرم افزارهای رایگان اندروید و آی او اس به جای نسخه پولی آن ها!

شما چطور؟ از چه نرم افزارهایی استفاده می کنید، تمایل به استفاده از نرم افزار به صورت آزاد (بدون کرک) دارید؟ در بخش نظرات سایت و یا آپارات منتظر نظر شما هستم.

Image placeholder

رضا دهقانی

داستان از یک hello world! ساده شروع شد، وقتی که برای اولین بار یک برنامه ساده به زبان QBasic رو به کمک کتاب برنامه نویسی به زبان کیوبیسیک نوشته (در حال تکمیل) اجرا کردم. اون لحظه احساس وصف نشدنی ای داشتم؛ فکر میکردم مثل کریستف کلمب به یک قاره ناشناخته پا گذاشتم! از اون جا بود که مسیر زندگی من عوض شد ولی برای شرایط من بدون هیچ استادی به جز گوگل بزرگوار خودآموزی اون قدرها هم ساده نبود... .

4 دیدگاه زیبا

  • Image placeholder

    نام

    ارسال شده در

    حرف دل منو زدی تازه این موضوع هم هست که کرک ها میتونن قفل برنامه رو حذف کنن و در کنارش میتونن کد های باب طبع خودشون رو به برنامه اضافه کنن، مثلاً برای جمع آوری اطلاعات کاربر یا کیلاگر و ...

    پاسخ

  • Image placeholder

    رضا دهقانی

    ارسال شده در

    بله خیلی معضلات داره کرک نرم افزار؛ مخصوصا حریم خصوصی و کیلاگر که شما بهشون اشاره کردید. داخل نسخه اولیه ارائه به ویروس اشاره خیلی مختصری داشتم، اما در نسخه های بعدی حذف شد متاسفانه.

    پاسخ

  • Image placeholder

    محمدرضا

    ارسال شده در

    آره خیلی بده من خودم یک برنامه نویسم ، کار برنامه نویسی هم خیلی سخته ، دوست ندارم یک نفر کاری که من و دوستام چند ماه و بعضی وقتا چند سال براش ده نفری تلاش کردیم رو تو دو دقیقه کرک کنند .

    پاسخ

  • Image placeholder

    رضا دهقانی

    ارسال شده در

    سلام محمدرضا جان دقیقا همین طوره؛ ما ایرانی ها چطور دل‌مون میخواد نرم افزارهای بقیه رو بدون اجازه شون استفاده کنیم ولی طبق قانون کارما همین بلا سر خودمون نیاد. نرم افزاری که توسعه دادین چیه؟ بیشتر برامون ازشون بگو، اگه دوست داشتی میتونیم اینجا رایگان به همه معرفی اش کنیم.

    پاسخ

با نظر زیبات به من انرژی بده :)