خیلی وقت بود شاید نزدیک به چندسال که فکر سایت شخصی ذهنم را خیلی مشغول کرده بود. آن موقع ها تازه اینترنت ADSL و مودمش به خانه ما آمده بود. بعد از وصل شدن اینترنت پرسرعت انگار همه چیز مثل سرعت بالا آمدن سایت ها سرعتش چند برابر شده بود.
دیگه دلم نمیخواست که از پای کامپیوتر پاشم هرچند قبل از اون هم هیچ چیز به اندازه کامپیوتر منو ساعت ها پای خودش میخکوب نکرده بود. منی که اون موقع ها سرشار هیجان، سرعت، تکاپو ، کنجکاوی فوق العاده زیاد و عاشق تکنولوژی بودم؛ مدام از این سایت به اون سایت میپریدم و تازه یاد گرفته بودم گوگل چیه و چطور می تونم سوالاتم رو از یک همه چیز به تمام عیار بپرسم و اونم جواب سوالاتم به شکل لیست یکسری سایت نشون می داد.
شاید برای خیلی از شماهایی که امروزه اینترنت 4G روی گوشی هوشمندتون دارید و با سرچ صوتی گوگل جستجو می کنید این موضوعات تعجب آور باشه که من چطور اون زمان برای بالا اومدن یک سایت با اینترنت دیال آپ بیش از 5 الی 10 دقیقه منتظر می موندم!!! تازه خیلی از عکس های سایت اصلا باز نمی شد و باید دوباره صفحه رو رفرش میکردی تا سایت کامل لود بشه.
بگذریم… جریانات اون روزهای من و ساعت ها کنجکاوی و وبگردی و علاقه من و اکثر جوان های اون دوران باعث شد تا برم سراغ ساخت وبلاگ. البته باز من نسبت به خیلی از جوان های دهه 60 علاقه مند به کامپیوتر زمان خوبی زندگی می کنم چون واقعا سرعت اینترنت در ایران و شهر کوچیکمون از 10 سالگی که دیال آپ بود رشد قابل ملاحظه ای کرد و امروز که دارم این مطلب رو مینوسم ما تا حداکثر یک سال آینده اینترنت 5G رو در شهرمون و VDSL در اختیار داریم.
رفتم سراغ وبلاگ و چندین وبلاگ مختلف ساختم و از کسایی بودم که اون زمان به وبلاگ بسنده نکردم و رفتم سراغ دامنه و هاست و ساخت سایت. خیلی عجیبه اما اولین وبلاگی رو که ساختم یادم نمیاد خیلی وبلاگ و سایت ساختم و متاسفانه هیچکدومشون رو هم نگه نداشتم. یا تمدیدشون نمی کردم یا اینقدر بیخیالشون میشدم که حتی آدرسشون رو هم فراموش می کردم و بعد از مدتی می رفتم حذفشون می کردم.
اما اولین سایتی که رسما ساختم رو یادم میاد سرای دانلود دات آی آر. وقتی به همکلاسیام گفتن خیلی تعجب کردن و بعضیاشون هم به خاطر اسمش و یک اشتباهی که توی اسم دامنه داشتم مسخره ام می کردن، از اون طرف خیلیا تشویقم کردن و حتی اومدیم اسم سایتم رو روی نیمکت کلاس نوشتیم (با مداد البته) و عکس گرفتیم.
اون زمان خیلی ها اصلا نمی دونن سایت چیه و هنوز هم آدمایی که من باهاشون در ارتباطم تا چند سال پیش نمی دونستن مفهوم سایت چیه.
کنجکاویم به همین جا ختم نشد و اینبار میخواستم از لحاظ فنی دقیقا بدونم سایت چطور ساخته میشه پس تصمیم گرفتم با سیستم مدیریت محتوای وردپرس کار کنم و یاد بگیرمش، تا اینجا رو خیلی ها بلدن همین الآنشم خیلی از مدیران سایت با وردپرس و زیر و بمش آشنا هستن اما باز هم من اینو نمیخواستم دقیقا میخواستم بدونم سایت ها چطور کار می کنن؟!
یو وب سایت اولین تلاش من برای کسب درآمد از اینترنت
بنظرم من یک نقطه عطفی که برای من اتفاق افتاد آشنایی با برنامه نویسی بود هرچند معتقدم خیلی خیلی دیر یاد گرفتم و هنوز هم خودم رو مبتدی بیش نمی دونم اما باز دنیای پیچیده کدنویسی باعث شد تا به تجربه ام تو این حوزه ادامه بدم و وارد فضای طراحی سایت بشم.
برای همین خیلی زود تصمیم گرفتم یک سایت با موضوع طراحی سایت مثل خیلی از شرکت های طراحی سایت راه بندازم اما این سایت ۲ تا مشکل اساسی داشت: اول اینکه مشتری نداشت دوم اینکه من اصلا طراحی سایت بلد نبودم!!!
چون کار با وردپرس رو بلد بودم مثل خیلی از کسایی که امروز به همین عنوان پروژه می گیرن و هیچی از اصول طراحی وب بلد نیستن؛ فکر می کردم طراحی سایت یعنی بالا آوردن یک سایت روی اینترنت و تمام!
به زور ۲ تا پروژه از دوستای نزدیکم گرفتم و هر دو تا به انتها نرسیدن! چون اون موقع هم طراحی سایت بلد نبودم، هم مبالغی که میگرفتم خیلی کم بود. اما بنظرم اگه همون موقع یکم دیگه تلاش می کردم و ادامه میدادم به طور حتم موفق می شدم چون چیزی از سئو، تبلیغات اصولی و مهم تر از همه راهنمای درستی که مسیر درست رو به من نشون بده و بهم یاد بده صبور باشم، نداشتم.
طولانی ترین وبسایتی که نگهش داشتم سایت alonemusic.ir بود که رکورد بیشترین مطلبی که داخل سایت هام نوشته بودم و همشون اکثرا آهنگ های متداول بود؛ رو داشت. یادمه خیلی براش زحمت کشیدم متن تمام آهنگ ها رو خودم می نوشتم داخل سایت و داشتم کم کم بازدید کننده می گرفتم حتی اما باز هم چون خیلی زود نتیجه نگرفتم و هدف اصلیم نبود، اون هم به سرانجام نرسید.
لوگو الون موزیک برای نمایش در کاور آهنگ ها
بنظرم برند خوبی داشت، البته اسمش رو از روی وبلاگ یکی از دوستام با رضایتش انتخاب کرده بودم البته این وبسایت به سفارش دوستم ساختم اما چون دیدم خیلی خوب شد، باهاش به توافق رسیدم که وبسایت رو بهم واگذار کنه و چون تمامی کارهای ثبت دامنه و … خودم انجام داده بود اونم بنده خدا حرفی نزد و پولشو بهش پس دادم!
از جمله دلایل شکستم توی الون میوزیک این بود که روی هاست رایگان پیاده اش کرده بودم؛ اون زمان چندباری هاست خریده بودم ولی چون به درآمد از سایت هام نمی رسیدم دیگه تمدیدشون نمی کردم.
بعد از استارت وبسایت با یک قالب آماده فوق العاده زیبا مسلم برآغوش (پسرخاله ام) کارهای گرافیکی زیادی برای سایت انجام داد. که واقعا یکی از دلایل موفقیتی که اون زمان براش میدیدم همین کارهای گرافیکی فوق العاده بود. حتی ما میخواستیم قالب اختصاصی خودمون رو پیاده سازی که کنیم که پروژه رو بخاطر زیان و عدم توانایی تهیه محتوا تعطیل کردم.
و میشه گفت تمام این کارهای گرافیکی زیبا همشون بلااستفاده شد.
تجربیات خیلی زیاد دیگه ای داشتم تو این حوزه و ساعت ها وقت که برای این تجربه ها گذاشتم اما نمیخوام توی این مطلب بهشون بپردازم و سعی می کنم حتما در قالب یک ایبوک این تجربیات رو کامل در اختیار همه بزارم تا مثل من برای داشتن یک سایت مفید آزمون و خطا نکنن.
یک سایت دیگر با وردپرس فارسی جمله معروفی هست که همه کسایی که سایت وردپرسی داشتن یا دارن اونو در قسمت کپی رایت سایتشون دیدن؛ اما این جمله دیگه برای من به معنای واقعی تکراری شده بود. باز هم یک سایت دیگه و اما باز هم همون سرنوشت سایت های قبلی؟ به جرعت می گم نه.
سن من برای نگه داشتن و به موفقیت رسوندن یک سایت و با اون توقعات اون زمانم به درآمد خوب رسیدن از سایت، خیلی کم بود؛ اما الآن با تجربیاتی که این چندسال بهش رسیدم اعتراف می کنم این سایت رو برای امتحان کردن اینکه سایت چطور کار میکنه، نساختم!
های رضا رو ساختم چون:
نکته ای که الآن بهش در طول نوشتن این مطلب برخوردم این بود که الآن با وجود شبکه های اجتماعی خیلی از نوجوان و جوان های امروزی به جای سایت و وبلاگ در اون دوره من، کانال ایجاد می کنن و قطعا تجربیات مشابه من رو داخل کانالشون داشتن مثل جذب بازدید کننده و درآمد و خیلی مسائل متداول و شاید هم اشتباه دیگه قطعا بهتون توصیه می کنم کانال، پیچ یا هر چیز دیگه ای رو که ساختید حتما اصولی بسازید و به هیچ وجه حذفش نکنید و نگهش دارید مطمئن باشید اگه ظرف 1 ماه تلاش نتیجه مدنظرتون رو نمی گیرید ربطی به کانال یا سایتتون نداره بلکه حتما موضوع و انتظاری که ازش دارید خیلی انتظار بی جایی هست.
ممنون که تا انتهای این مطلب رو دنبال کردید، توی سلسله نوشته های بعدی سعی می کنم که نحوه برنامه ریزی درست و نکاتی که باعث موفقیت یک سایت میشه رو بنویسم. تا اون موقع خوشحال میشم از تجربیاتتون برام بگید.
1
judea wallnofer
پاسخ